9 Mart 2007 Cuma

365 Günün Kadın Raporu

Sadece bir gün anneyiz ve sadece bir gün kadınmışız gibi..
"kadınlar gününüz kutlu olsun" diye söylendikten sonra bu verileri okuyunca yazık diyebiliyorum sadece..
Kutlamayın bu günümü!!!

Alıntıdır.. anneyiz.biz

"*Kadınlara karşı şiddet, dünyada en çok yaşanan, ancak en az cezalandırılan suç.

*Yapılan hesaplamalara göre, dünya üzerinde yaklaşık 120 milyon kadın kayıp.

*Çocuk cinayetlerinde erkek çocuklarına oranla, kız çocuğu cinayetleri daha fazla. Kız çocuklara aileleri tarafından daha az gıda maddesi veriliyor ve medikal ihtiyaçları erkek çocuklara göre daha az oranda karşılanıyor.

*Yapılan hesaplamalara göre dünya genelinde her yıl 4 milyon arasında kadın fahişelik yapmaya zorlanıyor. Satılıyor, kullanılıyor her yıl sadece seks köleliğinden birileri 12 milyon dolar para kazanıyor.

*Dünyada 15 ile 44 yaş grubu içindeki kadınların sakat kalmalarının ve ölümlerinin en büyük sebebi erkeklerin uyguladıkları şiddet. Bu nedenlerle gerçekleşen kadın ölüm oranları kanser ve trafik kazalarının toplamından daha fazla.

*Dünyada her 3 kadından biri, dövülüyor, cinsel ilişkiye zorlanıyor ve diğer kötü muameleye maruz kalıyor.

*Tecavüz ve benzeri taciz olayları ise en çok kadının kendi ailesinin içindeki bireyler ya da tanıdıkları tarafından uygulanıyor. Ev içi şiddet ise; ırk, din, kültür, eğitim, sınıf farkı gözetmeden dünyada kadınların
en çok yaşadıkları şiddet şekli olarak belirtiliyor.

*Dünyada her yıl 2 milyonun üzerinde kız çocuğunun genital organı erkekler tarafından sakat bırakılıyor.

*Sistematik tecavüz, dünyadaki çatışmalarda kullanılan bir çeşit güncel terör silahı. Ruanda’da 1994 yılı yapılan soykırımda 500 bin arasında kadın soykırım boyunca tecavüze uğradı.

*Yapılan çalışmalar, şiddet kullanarak girilen cinsel ilişkilerde HIV virüsü kapma oranının yüksek olduğunu; tecavüze uğrayan kadınların pek çoğunda HIV virüsü bulgusuna rastlandığını; kadına karşı şiddetle doğru orantılı şekilde HIV virüsünün bulaşmasında da artış olduğunu gösteriyor. HIV bulaşmış kadınların şiddetle daha çok karşılaştıklarını ve şiddet kurbanı bu kadınların HIV enfeksiyonu açısından daha fazla risk taşıdıklarını ortaya koyuyor.
"


Dün eklemek isterdim bu bilgiyi ama yeni farkettim e-postalarımın arasında..

4 Comments:

Adsız said...

Rakamlar korkunç... Ve daha uzayıp gider... :(

Adsız said...

evet korkunç bir tablo ve bunların sorumlusu olan erkekler adına utanıyorum :(

admin said...

sanirim bir bayanın kadınlar gününü kutlayamıyacağım birdaha

Adsız said...

tesettürlü bayanlara yönelik bir site bence özgür olun bakın buraya www.tesetturmagazin.com ayrı bir kulvar kadınlar heryerde