28 Eylül 2006 Perşembe

ÇORUM MANTISI VE SALATA...

İlk yemek yazım bu :)) Annemde çok özendi ve de heveslendi onun yaptığı,emeğinin sindiği tarifi yayınlayacağım için...
Çorum mutfağının Ramazanda vazgeçilmezi mantı... Ramazan ayında minimum 20 gün sofralarımıdan eksik olmaz. Mantısız ramazan mı olurmuş ya! Bizim mantımızın lezzeti başka olur,tarifide farklı; ama basit.
Salçalı Şehriye çorbası yapar gibi suyu hazırlıyoruz; suyu kaynatip içine tuz,salça,yağ ekliyoruz. Ardından mantıları ve kavrulmuş kıymamızı ekliyoruz.
Servisinde ise; üzerine yoğurt ve maydanoz ekleyip afiyetle yiyoruz ...

Diğer yörelerde mantıyı hep düz su ile haşlıyorlar ben salçasız yemeğe yemek demediğim için o şekilde pişirilmiş mantıyı sevmiyorum.
Birde bizim yöremize has diğer bi mantı çeşidide kuru mantı. Onuda en yakın zamanda yapıp blogda yayınlamak istiyorum..
Eh salatasız sofra olmaz dimi... salatayıda karışmadan seviyorum herşey öbek öbek yerleştirildiğinde servis tabağına sofra görünümüde güzel oluyor. Gözümüzde doymayacaksa ne anlamı kaldı yoksa siz sadece mideniz içinmi besleniyorsunuz :))
Eskiden ramazan davetleri verirdik Çorumdayken.. Afyon' a geldikten sonra çevremiz olmayınca haliyle davetlerde olmuyor. Verdiğimiz davetlerde çeşit çeşit yemekler yapılırdı. Birde üstüne ısrar edilirdi Allahaşkına diye diye :) şimdi ben bir tabak çorbayla bile doyuyorum, 2.çeşidi mümkün olduğunca yapmıyoruz çünki artıyo. Taze yemeyincede ne yemeğin lezzeti kalıyor nede besin değeri. En güzeli az yemek ama çeşitli yemek...
Yanında mutlaka mümkünse yağsız ama bol limonlu salata...
Afiyet olsun...

25 Eylül 2006 Pazartesi

3E TASARIM ATÖLYESİ...

El emeği, göz nuru ve bir eşi daha olmayan özel eşyalar kullanmayı seviyorsanız,
Sevdiklerinize fabrikasyon hediyeler yerine; onların kişiliğine,yaşamına,tarzına uygun hediyeler vermek istiyorsanız...
BUYRUN 3E TASARIM ATÖLYESİ 'NE....
3E TASARIM ATÖLYESİ ; Biricik dostum Ece'nin derin zekası, engin tecrübesi, muhteşem tasarım kabiliyeti ve fikirleriyle kuruldu.. Bende kıyısından köşesinden katkıda bulunmaya çalışıyorum ama asıl emek onundur :)

Atölyemiz el sanatlarına gönül vermiş kişilerin bir araya geldiği bir ortamdır.Ürünlerimiz tamamen el emeği, göznuru ile tek olarak hazırlanmaktadır. 2.si üretilmemektedir.

Aslında söylenecek çok söz var ama ben zaman kaybetmeden burdan haber vermek istedim böle bir çalışmanın varlığını.. Anlatmaya devam ederiz siz bir gezinde:)

Bir tıklayıp inceleyin derim...


Herkesi bekliyoruz...
Tesekkürler...
Isik ve sevgiyle...

KULLANMADIĞINIZ AYAKKABILAR İŞE YARASIN !!!

Haydi güzel yürekli , çocuk seven dostlar, dostlar haydi... ;
Eski ayakkabılarınızı bir torbaya doldurun "BETA" firmasının mağazalarına teslim edin! Karda kışta yoksul bir cocuğun üşüyen, ıslanan, ayaklarını yenisini alamasanızda kullanmadıklarınızla ısıtın...
Bu yardım çalışmasını yapan UMUT COCUKLARI DERNEGINE ve BETA firmasının sayın ilgililerine ve BU CAGRIYA KATILACAK OLAN GUZEL INSANLARA TESEKKUR EDIYOR, SAYGILAR SUNUYORUM...
Kullanmadığınız ayakkabıları toplamaya başladı iseniz , gereken adresler aşağıdadır... Daha detaylı bilgi için 0212 671 40 71 no'lu merkez telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.